FORKLARE AT NOEN GÅR FORTAPT

Forklare at noen går fortapt
Av Asbjørn KvalbeinPublisert 01.10.2012

Hvordan forklare for ikke-kristne at fantastiske mennesker skal fortapes kun fordi de ikke tror på Jesus, når Gud skal være så kjærlig? (Katarina, 17 år)
SVAR:

Heldigvis er det mange fantastisk gode og snille mennesker blant oss, også av slike som ikke er kristne. Nå er det ikke opp til oss å dømme, og i det evige livet kan vi bli overrasket over å møte personer som vi ikke hadde ventet å finne der.

Så det er mye vi ikke vet, og vi må ikke gjøre oss opp meninger om ting vi ikke har greie på.

Men vi kan lese i Bibelen: «Hver den som tror på ham [dvs Jesus], skal ha evig liv. For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.» (Joh 3,15-17)

Dette avsnittet begynner med å tale om å tro på Jesus, og det avsluttes med «bli frelst ved ham».

Hvordan det går med dem som aldri har hørt om Jesus, vet vi ikke. Og vi vet ikke om «fantastiske mennesker» kan komme til å tro på Jesus innen livet deres er slutt. Men vi vet at Jesus er Veien til Livet.

Gud tvinger ingen. De som ikke vil ha noe med Jesus å gjøre i dette livet, skal få slippe å ha noe med ham å gjøre i det evige livet. Den tilstanden å være uten kontakt med Jesus i evigheten, kalles i dette bibelordet å «gå fortapt».

Saulus, som senere tok navnet Paulus, var from og ivrig for det han oppfattet som det gode. Folk på den tiden ville si at han var fantastisk. Men han var en innbitt motstander av Jesus. En dag fikk han dette spørsmålet direkte fra Jesus: «Saul, Saul, hvorfor forfølger du meg?» (Apg 9,4) Underforstått: Hva galt har jeg gjort? Jeg har jo ofret livet mitt for å frelse deg. Midt i din iver for det gode er du jo innerst inne temmelig ond.

Da skjønte Paulus at han måtte kapitulere overfor Jesu enestående kjærlighet.

Dette må vi prøve å få fram overfor våre ikke-kristne venner: Hva galt har Jesus gjort? Han ofret det beste for å gi deg det beste. Du er fantastisk, og det skyldes Guds godhet. Vil du ikke ta imot toppen av Guds kjærlighet: Frelsen i Jesus? Gud tvinger deg ikke, men Gud vil gjerne gi et fantastisk menneske som deg det aller beste som kan tenkes. Bare i det evige livet kan vi fatte hva det innebærer.

Asbjørn Kvalbein har skrevet  mange flere andakter og gir god veiledning i bibelske spørsmål HER
Gud velsigne dagen din.