ALT KAN BLI NYTT

2. Mos. 14.13-14
Da sa Moses til folket: Frykt ikke! Stå fast! Se Herrens frelse, som han vil sende dere i dag! For slik som dere ser egypterne i dag, skal dere aldri i evighet se dem mer.
Herren skal stride for dere, og dere skal være stille.

Da Moses førte Guds folk ut av Egypt var det på Herrens ordre, og med Herrens nærvær.
Likevel var det mange vanskeligheter. Her var de kommet til havet. Bak dem var Egypter hæren og ved siden av dem var det uoverstigelige klipper. Det såg håpløst ut, og folket var redde. Men Herren hadde fremdeles oversikten og kontrollen. Når alt såg håpløst ut, lød disse sterke ord: – Herren skal stride for dere, og dere skal være stille. Så førte han dem videre på bunnen av havet. De såg havet som en mur på begge sider. Noen såg sikkert opp på de veldige vannmasser og tenkte, dette går aldri bra. Hjertene deres var full av bekymring. Andre tenkte sikkert – Takk du veldige Gud som gjør så store ting, og hjertene jublet. Er du kommet til veis ende… Ser du ingen utvei.. Har du bokstavelig talt møtt veggen.. Stol på Gud. Legg ditt liv i hans hånd. Han vil gjerne stride for deg.

20130219-102039.jpg