INGENTING ER UMULIG

INGENTING ER UMULIG FOR GUD.

En har sagt: ”I denne umulighetens verden lever mulighetens Gud.”
Historiene er mange om Guds under i hverdagen og blant hverdagsmennesker.
Her i Ålesund har vi en sterk historie om da byen brant ned til grunnen. Kun ett hus ble ikke rørt. Klesnoren som var festet til huset ble brent, men huset stod trygt.

Jeg lar Anders Nord fortelle:
”Den 22.januar  1904 kl. 13, da var jeg alene inne i stuen. Idet jeg ser opp, blir jeg var en engel stor og lysende som stod midt på gulvet. Jeg ble med en gang så forferdet og spurte: – Hva er det Herre? Men han sier:

– Frykt ikke! Jeg er utsendt fra Gud den Allmektige for å si deg at i denne natt skal hele denne by legges i aske for de mange og store synder som drives i den. Men du har funnet nåde hos Gud, og du og din hustru skal ikke gå ut, og ikke bære ut noe av det som hører dere til, for alt det som bæres ut blir oppbrent. Jeg skal bevare dere og intet ondt skal ramme dere.

– Er dere villige?
– Ja, Herre. Så sa jeg: – Fred være med deg, sa engelen. Dermed løftet han seg opp og forsvant.”

Om natten brøt brannen ut, det ble et fryktelig uvær og Anders satt i sin seng i bønn mens han leste fra Salme 91 i Bibelen.
Da han senere så ut vinduet, var det bare glohauger. Men huset var helt uskadd. Det står i byen den dag i dag som en pekefinger på den Gud som kan alt!

Ingen omkom under brannen!
(Hele historien finnes på internett)